Mer om att faktaböcker inte behöver vara långa…

Som ni som läst inläggen här redan vet så tycker vi att det är en bra idé att göra faktaböcker mindre långa och det står vi fast vid. Att komprimera text är inte alltid en bra idé, men det är faktiskt oftare så att det är en bra idé än att det inte är det. Ta nu inte detta fel – vi ÄLSKAR att läsa böcker, vi känner bara att det ibland blir lite väl mycket extra text i en bok som hade kunnat kortas ner rejält. Allt detta vet ni redan om att vi tycker, men vad har vi då för lösning lite mer exakt?

Först och främst så anser vi att det skulle vara bra om denna typ av böcker redan från början var kortare och sedan tycker vi också att det är bra om det görs sammanfattning av redan existerande böcker. Detta skulle ju kunna bli ett bra extraknäck för studenter till exempel, då man blir väldigt bra på att korta ner böcker när man läser mängder av dem i månaden på universitetet! Det skulle vara toppen om man kunde ha detta som extrajobb och det skulle inte ens ta så mycket av ens tid, eftersom man är så van vid att läsa supersnabbt så att en bok till i veckan knappast gör någon skillnad!

Gillar du när böcker är långa? Gillar du när det är utfyllnadstext? I så fall är det såklart bara att läsa denna typ av böcker utan att på något sätt korta ner dem! Vi är alla olika och vi tycker om olika saker, men vi tror att de flesta av oss kan enas om att det är positivt med kortare böcker när det kommer till just fakta.