Om HLS Förlag

HLS Förlag är ett nystartat förlag i mindre skala. Vi som ligger bakom HLS heter Henrik och Louise Svensson och är sen sommaren 2016 gifta.

Bakgrund

HLS förlag

Vi jobbar båda inom kommunikation, media och IT. Vi älskar att ta del av och dela med oss av information. Vi har plöjt genom massvis med böcker, e-böcker, podcasts, webinars och liknande.

Nu är vi sugna på att göra något liknande själva och därför startade vi HLS Förlag. Det är än så länge endast på hobbynivå och vi kommer kanske inte hinna publicera jättemycket i början.

Tankar och målsättningar

Vår tanke är att främst skriva informativa e-böcker. I början kommer de att vara helt gratis och beroende på intresse kanske vi börjar ta betalt i framtiden.

Målet är att sammanfatta information och kunskap och förpacka det i ett snyggt, kompakt och lättläsligt format. Vi båda är lite trötta på att en vanlig bok ”måste” vara minst 200-300 sidor, även om det skulle räcka med 20 sidor för att presentera bokens enda nya idé. Vissa böcker är så kallade ”multi idé” böcker och där kan det vara försvarbart med flera hundra sidor. Sen kan såklart romaner och liknande vara obegränsat långa, men nu pratar vi mer om fakta och informationsböcker.

Så vår plan när vi skriver en bok är att endast skriva det som är nödvändigt och behövs och skippa all utfyllnadstext. Ibland kanske e-boken bara blir 11 sidor, men då får den bli det!

Förutom e-böcker är vi också sugna på att göra en podcast i framtiden, men det är bara vår vision och ingen konkret plan finns.

För övrigt är HLS en förkortning för våra för och efternamn, om ni inte redan förstått det. Vi kommer framöver att presentera alla våra publikationer på denna sidan.

Övrigt

Förutom att presentera våra verk på denna hemsidan är det möjligt att vi skriver en del blogginlägg om högt och lågt. Ett blogginlägg i sig är ju en publikation, om än på mycket liten skala. Detta kommer helt enkelt att vara HLS förlags portal!

Vill ni kontakta oss kan ni göra det här.

/ Henrik och Louise